Aschwin Cannoo: “Oekraïense chauffeurs zitten zonder eten, drinken of geld”

Nederlanders springen massaal voor de Oekraïners op de bres, zo ook Aschwin Cannoo. De voorzitter van Stichting Chauffeursnieuws/Transporteffect heeft een voedselpakketteninitiatief opgezet voor Oekraïense chauffeurs die gestrand zijn in Nederland. Hij hielp al meer dan 600 vrachtwagenbestuurders die niet terug kunnen keren naar Oekraïne, maar ook geen financiële middelen hebben, omdat ze niet bij hun geld kunnen. De Oekraïense Olya Kudina heeft familie vlakbij de brandhaard Kiev en verzamelt spullen voor mensen in nood in haar vaderland.

Honderden gestrande chauffeurs
Aschwin Cannoo helpt met zijn stichting honderden gestrande Oekraïense chauffeurs. “We zijn er voor het welzijn van alle chauffeurs, dus dit sluit heel mooi bij ons aan. Volgens Cannoo rijdt er een enorm aantal chauffeurs rond in Nederland. ”Wij weten dat er hier meer dan 10.000 rondrijden.” Die chauffeurs zitten volgens Cannoo in grote problemen. “Ze hebben geen eten of drinken en kunnen niet bij hun geld. We mopperen wel op die buitenlanders, maar uiteindelijk zijn we allemaal collega’s en broeders en zusters.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen