Shell trekt zich terug uit Rusland. “Het is een stuk van een groter geheel.”

Shell trekt zich terug uit Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne. “We kunnen en willen niet toekijken”, zegt het bedrijf. Wat betekent dit voor Rusland en wat zijn de gevolgen voor ons? Bij Op1 vertelt energie-deskundige en oud-Shellwerknemer Jilles van den Beukel meer.

“Het is een stuk van een groter geheel, dat de westerse olie- en gasindustrie trekt zich terug uit Rusland. Die ontwikkeling heeft zich in 2014 al in gang gezet, die ontwikkeling zet zich nu voort.” Vanwege de oorlog in Oekraïne trekt Shell zich terug uit Rusland, maar wat zijn de gevolgen? Volgens de Jilles van den Beukel moet Rusland het verder zelf doen. “Sommige dingen kunnen ze heel goed, maar sommige ook niet. Daar hebben ze hulp van westerse olie- en gasbedrijven nodig. Dat beperkt ze in de ambitie om olie en gas te produceren en dat is hun verdienmodel.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jilles van den Beukel terug.

Vergelijkbare artikelen