Vita de Geus-Kovalenko: ”Gisteren was het nog benzine en brood, vandaag gingen mensen wapens ophalen.”

Russische troepen trokken de Oekraïense hoofdstad Kiev binnen. Vita de Geus-Kovalenko maakt zich grote zorgen over haar dierbaren die daar ondergedoken zitten. Hoe is het met hen en hoe ziet het leven in Kiev er nu uit? Ze vertelt erover bij Op1.

Vita de Geus-Kovalenko ziet dat maar weinig mensen ervoor kiezen Kiev te verlaten. ”Mensen willen echt vechten, alle mannen zijn bereid om te vechten tot het laatste. En anderen willen hen steunen. Ze zijn daar voor elkaar en hoe heftig dat ook is willen ze dat met elkaar doen. Ze weten dat ze er helemaal alleen voor staan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wapens
We zien beelden van mensen die nog snel geld aan het opnemen zijn, die dingen inslaan voordat ze de schuilkelders ingaan. ”Gisteren was het totaal chaos. Je kon nergens tanken, nergens geld pinnen. Vandaag werden er geweren opgehaald. Gisteren was het nog benzine en brood, vandaag gingen mensen wapens ophalen.”

Kijk hier het hele gesprek met Vita de Geus-Kovalenko terug. 

Vergelijkbare artikelen