Han ten Broeke snapt wel dat Rusland niet uitgesloten wordt van SWIFT

Landen over de hele wereld leggen Rusland economische sancties op. Moet het land ook uitgesloten worden van betalingssysteem SWIFT? En wat zijn de gevolgen voor Nederlandse bedrijven? We praten erover met voorzitter van VNO-NCW Ingrid Thijssen en buitenlandexpert Han ten Broeke.

Han ten Broeke snapt wel dat Rusland nog niet uitgesloten is van SWIFT. ”Er zit een aantal landen in de Europese Unie dat daar ongelofelijk veel last van zal hebben. Het is een vrij nucleaire optie. Je moet ook weer niet overdrijven wat dat uiteindelijk voor een effect heeft als je het vergelijkt met de banken die nu gelukkig wel onderdeel zijn van die sancties. Daar zitten de meeste Russische tegoeden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ingrid Thijssen en Han ten Broeke. 

Vergelijkbare artikelen