Yassine Radi Hemdi over het verkrijgen van wapens: “Het is alsof je nieuwe nikes besteld, zo snel gaat het”

Amsterdam was gisteravond in de ban van een bizarre gijzeling in de Apple Store aan het Leidseplein. De gijzelnemer hield de gijzelaar onder schot en dreigde zichzelf met een bomvest op te blazen. Pas nadat de 44-jarige gijzelaar rond half elf ’s avonds op eigen initiatief vluchtte, kon de dader overmeesterd worden. AT5-verslaggever Ronald Olsthoorn deed de hele avond live-verslag en vertelt bij Op1 over deze angstaanjagende overval. Ex-crimineel Yassine Radi Hemdi legt uit hoe de dader mogelijk aan zijn wapens kwam.

AT5
Ronald Olsthoorn is verslaggever bij lokale zender AT5 en maakte de gijzeling van afgelopen dinsdag van dichtbij mee. Via de redactiewhatsapp ontvingen ze zelfs foto’s van de gijzelnemer. “Mijn collega, die ondertussen een liveblog aan het bijhouden was, kreeg ineens berichten van de gijzelnemer. Op het begin twijfel je daaraan, maar toen stuurde hij een selfie.” Vanwege de veiligheid besloot AT5 de informatie die ze op dat moment ontvingen niet openbaar te delen. “We hebben besloten om de informatie te delen met de politie en nog niet naar buiten te brengen.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wapens
Hoe kon het gebeuren dat de gijzelnemer meedere wapens in bezit had? Ex-crimineel Yassine Radi Hemdi verteld dat het ook in Nederland gemakkelijk is om aan vuurwapens te komen. “Het is heel makkelijk tegenwoordig. Alsof je nieuwe nikes besteld, zo snel krijg je ze. Als je geld hebt krijg je een wapen. Je kan gewoon via Telegram een account aanmaken en bestellen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de gijzeling in Amsterdam terug.

Vergelijkbare artikelen