Bert Maalderink blikt terug op zijn zesde Olympische Spelen

Hij zag Ireen Wüst op vijf opeenvolgende Olympische Spelen goud winnen. Hij zag een jonge Sven Kramer in Vancouver de verkeerde baan in schaatsen. En hij is er altijd als de kippen bij om de eerste vragen aan de sporters te stellen. Sportjournalist Bert Maalderink is al jaren niet weg te denken uit de schaatswereld en maakte alle hoogte- en dieptepunten van dichtbij mee. 

Heel Nederland kent Bert Maalderink als sportverslaggever van de NOS. Hij zag Ireen Wüst en Sven Kramer komen én gaan. ”Je ziet iemand van meisje vrouw worden en van jongen een man. Deze mensen kunnen inmiddels geweldig goed uit hun woorden komen. Dat was toen nog niet zo, zeker bij Sven Kramer. Dat is nu iemand die mij zelfs vragen stelt en mij uit de tent begint te lokken.” Maalderink wordt er soms van beschuldigd dat hij rare gesprekken voert en sporters als Sven Kramer onheus bejegend, maar daar is Maalderink het zelf helemaal niet mee eens. “Dat is helemaal niet zo. Hij lokt het zelf een beetje bij mij uit ook.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bert Maalderink terug.

Vergelijkbare artikelen