”Ik zag vrij snel zo’n twintig politieagenten met getrokken pistolen over het plein gaan”

Er was een urenlange gijzeling in een Apple Store op het Leidseplein in Amsterdam. Uiteindelijk renden de gijzelnemer en de gijzelaar  onverwacht naar buiten waarop de gijzelnemer aangereden werd door de politie. Journalist Tim Wagemakers werkte om de hoek en zag met eigen ogen wat er aan de hand is.

”Ik was vrij rustig aan het werk en op dat moment roept iemand ‘er is iets gaande’. Toen keek ik uit het raam en zag ik vrij snel zo’n twintig politieagenten rennend met getrokken pistolen over het plein gaan en richtten hun pistool op de Apple Store.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Niet de eerste keer
Wagemakers denkt dat er een groot probleem is in Amsterdam met criminaliteit en wapenbezit. ”Het is natuurlijk niet de eerste keer op het Leidseplein. Als je rond het Leidseplein werkt dan heeft iedereen die daar werkt de afgelopen paar jaar een paar momenten gehad, ik hoef niet Peter R. de Vries te noemen, dat je ziet dat het ontzettend kwetsbaar is. Dat er op zo’n publieke plek in de stad op klaarlichte dag dit soort bizarre beelden gebeuren.”

Kijk hier het hele gesprek met Tim Wagemakers terug. 

Vergelijkbare artikelen