Mai Verbij: “Kai zet zijn eigen olympische droom opzij voor die van iemand anders”

De Olympische Spelen zijn voor schaatser Kai Verbij uitgelopen op een deceptie. Hij moest in de laatste ronde van zijn 1000 meter stoppen met rijden, omdat hij anders in botsing zou komen met zijn tegenstander en zag vriend en ploeggenoot Thomas Krol zo zijn eerste gouden medaille veroveren. Zelf moest hij genoegen nemen met de 30e en laatste plaats. Bij Op1 vertelt de zus van Kai, Mai Verbij over het verdriet van haar broer en blikken we met Judocoach Cor van der Geest terug op prachtige Olympische Spelen.

Respect
Ondanks of misschien juist wel dankzij een onhandige wissel is zus Mai trots op Kai Verbij. “Ik denk dat het juist iets heel sterks is. Hij zet zijn eigen olympische droom aan de kant voor die van iemand anders. We moeten respect hebben voor zijn moedigheid.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen