Helga van Leur: “Storm Eunice was een pittige dame, eentje met haar op de tanden”

Code Rood, omwaaiende bomen en windstoten van meer dan 140 kilometer met uur. Storm Eunice hield vandaag huis en legde heel Nederland plat. Bij Op1 vertelt weervrouw Helga van Leur alles over de zwaarste storm van deze eeuw. De meeste mensen blijven warmpjes binnen, maar niet voor iedereen zijn stormen als Eunice afschrikwekkend. Voor Philippe Schambergen en zijn team van stromchasers zijn dit topdagen en Kitesurfer Gilion Goveia stond met windstoten van meer dan 140 kilometer per uur gewoon op zijn surfboard. 

Pittige storm
Nederland maakte vandaag kennis met een woeste storm die luistert naar de naam Eunice. Weervrouw Helga van Leur zag een zware storm. “Het was heftiger dan we hadden verwacht, er is behoorlijk veel schade. Ja kan zeggen dat Eunice een pittige dame was, eentje met haar op de tanden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kitesurfen
Niet voor iedereen zijn stormen als deze afschrikwekkend. Sommige mensen zoeken de storm juist op. Kitesurfer Gilion stond met windkracht 10 gewoon op zijn plank en probeerde het wereldrecord van de hoogste sprong te verbreken. “We zijn een beetje weergekkies. We kijken wanneer de wind komt en wanneer het stopt. Op den duur merk je dat het zo hard gaat dat je je afvraagt waar je mee bezig bent.” Het wereldrecord verbrak hij helaas niet. “Ik kwam vandaag tot iets meer dan 22 meter hoogte. Het wereldrecord is meer dan 34 meter.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over storm Eunice terug.

Vergelijkbare artikelen