Wopke Hoekstra: “Politici moeten alles kunnen zeggen, maar ook daar zitten grenzen aan’’

Ontspoorde debatten, verdachtmakingen en zelfs bedreigingen zijn in politiek Den Haag steeds vaker aan de orde van de dag. En dat moet stoppen, vindt CDA-leider Wopke Hoekstra. Daarom roept zijn partij vandaag in het manifest ‘Geen haat in de raad’ andere partijen op om constructief campagne te voeren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Samen met initiatiefnemer en CDA-lijsttrekker in Den Helder Harmen Krul schuift hij aan bij Op1 om erover te vertellen.

Bedreigingen
Volgens CDA-leider Wopke Hoekstra is het belangrijk dat politici alles kunnen zeggen, maar er is een grens. “Het is een groot goed en dat zorgt ook gelijk voor een dilemma. Ik ben er op zichzelf ook voor dat mensen de groots mogelijke onzin of dingen waar ik het zelf absoluut niet mee eens ben, kunnen zeggen. Op het moment dat het teksten worden die als niet anders dan begreigend verstaan kunnen worden, heb je zeer serieus te nemen. Je moet erover nadenken om dat soort taal strafbaar te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Meer vrouwen in topfuncties
Minister Hoekstra ligt onder vuur bij een deel van zijn eigen ambtenaren. Topfuncties gaan te vaak naar mannen. Hoekstra zegt gaat er werk van maken dat meer vrouwen in hoge functies terecht komen. ”Heel terecht dat door vrouwen van het ministerie daar een discussie is over aangezwengeld. Ik vind het heel stoer dat mensen hiermee naar buiten komen en het is een zeer terecht thema. ”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen