Sjoukje Dijkstra over de Olympische finale Lindsay van Zundert: “We hadden nooit gedacht dat Lindsay nu al mee zou kunnen doen”

De pas 17-jarige kunstschaatser Lindsay van Zundert schitterde vandaag in de Olympische finale. Iconen van de sport Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel zaten vol trots voor de buis te kijken naar de eerste Nederlandse deelname in 46 jaar. Ze zijn te gast bij Op1 om te vertellen over deze kunstschaatshistorie. 

Trots
Sjoukje Dijkstra is ontzettend trots op Lindsay van Zundert, de eerste Nederlandse kunstschaatser op de Olympische Spelen in 46 jaar. “We hadden nooit gedacht dat Lindsay nu al mee zou kunnen doen, maar omdat ze zo doorzet en fantastisch gereden heeft, is deze plaats bereikt. Ik ben ontzettend trots op haar. Ze zet in haar kür ook door tot het einde, het is fantastisch.” Joan Haanappel sluit zich aan bij de woorden van Dijkstra. “Ze neemt zo’n enorme dosis talent mee.”

Gebrek aan geld
Volgens de twee oud-kunstschaatsers wijten het gebrek aan Nederlandse talenten voornamelijk aan te weinig geld. “Als er geen geld in wordt geïnvesteerd, kunnen talenten niet naar wedstrijden, niet naar stages of niet goeg trainen. Dan kom je er gewoon niet”, aldus Sjoukje Dijkstra. Haanappel is het eens met Dijkstra. “Het is een hele dure sport en er wordt door de bond niet zoveel aan gedaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over Lindsay van Zundert terug.

Vergelijkbare artikelen