Jan Schulting over dochter Suzanne: ”Ze was blij en uiteindelijk ook voldaan. Als zij voldaan is, dan zijn wij het ook.”

Ze had al twee gouden en een zilveren medaille en daar kwam nog een bronzen plak bij. Dat is de ongelofelijke oogst van Suzanne Schulting op het olympisch shorttracktoernooi. Ze is nu na Ireen Wüst en Sven Kramer de meest succesvolle Nederlandse wintersporter op de Olympische Spelen. Trotse vader Jan Schulting is te gast bij Op1.

Jan Schulting heeft alle wedstrijden van dochter Suzanne live gekeken. Dat geldt niet voor moeder Hannie. ”Die kijkt eigenlijk alleen na afloop als ze weet wat de eindstand is. Soms hoort ze van mij bepaalde geluiden, die klinken dan heel optimistisch. Dan komt ze steeds dichterbij gelopen en uiteindelijk staat ze in één keer naast me.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Belang van het team
Vader Jan sprak Suzanne na de race: ”Je kijkt eerst naar hoe staat ze zelf in het leven. Nou, ze had al een drankje gehad. Ze was blij en uiteindelijk ook voldaan. Als zij voldaan is, dan zijn wij het ook.” Jan Schulting benadrukt ook het belang van het voltallige shorttrackteam in het succes van Suzanne. ”Haar team, ook de mannen, hebben elkaar op een ongelofelijke manier gepakt, om het met elkaar te ondernemen. Met al die onzekerheden van de pandemie, om dan toch de vrolijkheid van het leven te blijven zien daar in zo’n dorp in China waar verder ook helemaal niks is. Ik heb hele grote complimenten voor alles en iedereen.”

Kijk hier het hele gesprek met Jan Schulting terug.

Vergelijkbare artikelen