In ‘Verborgen Verleden’ gaat Simone Weimans op zoek naar haar roots: “Ik kwam in een emotionele rollercoaster terecht”

In het programma “Verborgen Verleden” gaat Simone Weimans in Suriname op zoek naar haar roots. Wie waren haar voorouders en wat deden ze? Vanavond vertelt ze bij Op1 over de ontroerende reis en de ontdekkingen over het slavernijverleden van haar familie.

“Ik kwam in een emotionele rollercoaster terecht.” Presentatrice Simone Weimans dook in haar familieverleden in Suriname en dat raakte haar meer dan gedacht. “Ik had vooraf niet verwacht dat het me zo diep zou raken.”

‘Dat wordt janken’
Het ontroerde de nieuwslezeres om terug te keren in naar de plek waar haar voorouders woonde. Inmiddels is het geboortedorp van haar vader onder water gezet. “Iedereen zei: ‘Je doet mee met Verborgen Verleden, dat wordt janken.’ Maar dat het me zo diep zou raken had ik niet verwacht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Simone Weimans terug.

Vergelijkbare artikelen