Micky Andriaansens: “Als het echt onredelijk is, moeten we met elkaar de schade dragen”

De aankomende versoepelingen van het kabinet zijn goed nieuws voor ondernemers: ze kunnen weer volledig aan de slag. Geen sluitingstijden, afschaffing van de 1,5 meter en na twee jaar zelfs heropening van de nachtclubs: de economie kan weer gaan draaien zoals vóór de coronapandemie. En dat stemt ook de kersverse minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens optimistisch. 

Weer op eigen benen staan
Goed nieuws voor ondernemers: ze kunnen weer volledig aan de slag. Daarbij moeten ze wel weer op eigen benen staan. Nu de economie over de coronadip heen is, kunnen ondernemers volgens Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens weer zonder steun van de overheid. “We moeten met elkaar oppassen dat het niet te gemakkelijk wordt. We zijn een handelsland, een land waar mensen heel graag willen werken en op een goede manier geld willen verdienen, dus je moet je hand helemaal niet ophouden als het niet nodig is.”

Juiste maat
De kersvers minister vindt dan ook dat er echt moet worden opgepast met verschillende compensaties. Je kan immers niet alles maar blijven compenseren. “Je moet goed kijken naar wat echt onredelijk is en waar we als samenleving echt voor in moeten staan.” Is daar dan ook genoeg zicht op? Volgens Adriaansens wordt daar hard aan gewerkt. “We zijn heel druk bezig om de juiste maat te vinden. Als we het bijvoorbeeld over inflatie hebben, is het helemaal niet vanzelfsprekend dat er op die manier naar gekeken wordt. Alleen als het echt extreem onredelijk is, moeten we met elkaar de schade dragen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Laat in de politiek
Tot slot maken we nog even kennis met de nieuwe minister van Economische Zaken en Klimaat, die dinsdagavond haar talkshowdebuut maakte. Wat opvalt is dat ze pas laat de politiek is ingegaan. “Ik denk dat het goed is dat we een combinatie hebben van mensen die echt uit de politiek komen en mensen die andere ervaringen meebrengen. Een team met verschillende kwaliteiten maakt uiteindelijk de beste beslissingen. Ik denk dat we nu echt een hele mooie combinatie van mensen hebben in het kabinet”, aldus Adriaansens.

Verschil maken
Tot nu toe is Adriaansens volop aan het genieten van haar nieuwe functie, waarin ze hoopt echt het verschil te maken. “De missie en de drive van mensen maken het zo leuk. Iedereen zit er echt om het land een stapje verder te brengen. We hebben hele mooie plannen, er staan een hele hoop mooie beloftes in het coalitieakkoord, er wordt heel veel geld uitgetrokken en de kunst is om dat goed uit te gaan geven. Dat wordt een grote uitdaging.”

Kijk hier het hele gesprek met Micky Adriaansens terug.

Vergelijkbare artikelen