Nieuwe docuserie over Kanye West: ”Hij is de definitie van hiphop”

Kanye West is meer dan een wereldberoemde rapper. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een succesvolle modeontwerper, flirtte zelfs met het presidentschap en heeft een vermogen van bijna twee miljard dollar. Maar Ye, zoals hij nu heet, begon met niets. Vanaf morgen zendt Netflix een driedelige serie uit over de Amerikaanse artiest. Drie vrienden volgden hem 20 jaar lang wat leidde tot een kwetsbaar portret van een jonge Kanye in volle overtuiging van zijn talent op zoek naar roem. Kanye-fans en Fernando Halman, Brainpower en April Darby zijn te gast bij Op1.

Definitie van hiphop
Volgens Fernando Halman is Kanye West zo veel meer dan een realityster als ex-vriend van Kim Kardashian. ”Hij is een visionair. Een man die heel ambitieus is. Hij is begonnen als producer achter de knoppen met de visie om de grootste rapper en superster te worden. Ondertussen is hij een mode-icoon geworden. Het is in mijn ogen een heel veelzijdige man die heel authentiek is. Hij struggelt met zijn mental health. Hij is bipolair en komt daar ook voor uit, wat ik heel belangrijk vind want het is een taboe onder veel mensen. Veel mensen zeggen: ‘Hij is gek’. Ik zeg zijn bedrading werkt gewoon en zit iets anders. Heel vaak word je in een hokje gestopt en hij wilde dat nooit. Ik haal daar veel inspiratie uit. Hij is de definitie van hiphop.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Jezus walks
Kanye West is ook een rapper bij wie het geloof vaak terug te horen is in zijn muziek. Brainpower: ”Hoezo moet het altijd over seks, drugs en allerlei rotzooi gaan en niet over Jezus of God. Dat heeft hij wel gedaan. En dan zegt hij ook, straks staan we allemaal in de club te schreeuwen ‘Jezus walks’. Dat vind ik tof.” Zangeres April Darby is het daarmee eens: ”In Amerika is gospel onwijs groot. Kanye West, iedereen kent hem over de hele wereld, geeft deze muziekstijl een platform waar je u tegen zegt. Ik denk dat je daar alleen maar heel erg blij mee kan zijn.”

Kijk hier het hele gesprek met Fernando Halman, Brainpower en April Darby terug. 

Vergelijkbare artikelen