Rita & Robin Peperkamp over olympische snowboardfinale van dochter Melissa

Tegen alle verwachtingen in snowboardde de 17-jarige Melissa Peperkamp zich maandagnacht naar de olympische finale op het onderdeel Big Air. Dat opzich was al een prachtige prestatie, maar dat ze ook nog eens een zesde plaats haalde, overtrof haar verwachtingen. Haar ouders Rita en Robin zijn maandag te gast bij Op1.

Van het één komt het ander
Er zijn ieder jaar duizenden Nederlanders die met het gezin naar de bergen afreizen voor een week wintersport, maar ze zullen niet snel op het idee komen om professioneel te gaan snowboarden. Volgens vader Robin Peperkamp rolde Melissa daar per toeval in. “Het is nooit gepland. Het gaat van wedstrijdje tot wedstrijdje, ze wordt door snowboardclubs meegenomen omdat ze het goed kan en dan komt van het één het ander.” Vooral de afgelopen 2 jaar ging het allemaal erg snel, aldus Robin. “Ze kwam bij de rookies van TeamNL, een jaar later waren het worldcups en nu staat ze op de Spelen. Het is een grote verassing”

Zesde plek
Afgelopen nacht ging de familie Peperkamp na de uitzending rechtstreeks naar de televisie om de Olympische finale van Melissa te bekijken. Moeder Rita had toen al vertrouwen in een goede afloop. “Het heeft te maken met hoe je dag is en hoe je stemming is. Iedereen kan landen en een goede dag hebben. Ik hoop dat ze goed in elkaar zit.” Uiteindelijk bleek dus dat Melissa een goede dag had. Met drie uitstekende sprongen snowboardde ze naar een prachtige zesde plek.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met de familie Peperkamp terug.

Vergelijkbare artikelen