Olcay Gulsen: “Ik denk dat geld de duivel is bij dit soort type jongens”

Rapper Lil Kleine werd zondagavond aangehouden op verdenking van mishandeling nadat heftige beelden circuleerden op internet. Olcay Gulsen maakt zich zorgen over het grote aantal meldingen van huiselijk geweld en denkt dat de beelden die online rondgaan alleen nog maar meer schade veroorzaken bij slachtoffers. Samen met psychologe Ilona Brekelmans schoof ze aan bij Op1.

“Ik denk dat geld de duivel is bij dit soort type jongens.” Olcay Gulsen vindt dat Sony Nederland, waar Lil Kleine een lucratief contract getekend heeft, een statement moet maken omtrent het gedrag van de rapper. “Ik denk als je een deel van het geld, macht en hun status afneemt dat ze wellicht meer met de realiteit in contact komen en misschien eerder geneigd zullen zijn om echt hulp te zoeken voor de problemen die ze hebben. Als we ze op handen blijven dragen denk ik dat die realiteit niet snel zal komen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Aangesproken op moederschap
“Wat je ziet is het oordeel, mensen zijn niet oprecht nieuwsgierig”, constateert Ilona Brekelmans. Daniëlle van Aalderen, de ex van rapper Lange Frans, trok aan het begin van Lil Kleines carrière veel op met de rapper. Zij schreef in haar statement ‘Als je nu niet kiest voor jezelf en je zoontje, dan ben jij geen moeder maar een loeder.’ “Ik vind dit dus heel ernstig. Wat je ziet is dat iemand gelijk op haar moederschap aangesproken wordt. Er is geen sprake van nieuwsgierigheid naar hoe ze in die situatie is terecht gekomen. Dat is ook vaak het ingewikkelde bij huiselijk geweld, er is niet continu geweld. Er zijn ook periodes dat het goed gaat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Opvang
De psycholoog ziet dat door scheiden het huiselijk geweld toeneemt. “Dat betekent ook de achterdeur van onze opvang, vrouwen die een huis nodig hebben, dat dat op dit moment heel erg ingewikkeld is.” Presentatrice Natasja Gibbs heeft in de jaren ’90 samen met haar moeder in een opvang gezeten. In de uitzending vraagt ze zich af wat het zegt over het kabinet en de samenleving als de opvang van vrouwen in nood al zo lang problematisch is.  “Dat is echt het gebrek aan medemenselijkheid”, ziet Olcay. ”Al jaren worden vrouwen teruggestuurd naar hun dader, omdat er geen opvangplekken zijn. Ik vind het zo walgelijk dat Den Haag dit niet op nummer één heeft staan.”

Geen incident
Volgens Olcay moet er een verandering in de samenleving plaatsvinden. “Alle huiselijk geweldsituaties worden gezien als een incident, maar het is geen incident. Het gebeurt iedere dag weer. Iedere acht of negen dagen wordt er een vrouw vermoord. We moeten ingrijpen, zorgen dat er fundamenteel veel beter gefaciliteerd wordt en niet op incidenten gaan reageren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Olcay Gulsen en Ilona Brekelmans terug.

Vergelijkbare artikelen