Prins Constantijn wil dat er beter voor Nederlandse tech-ondernemers gezorgd wordt: “Je moet je afvragen wie gaat het anders doen?”

Tech-bedrijven hebben de toekomst. En daarom willen Prins Constantijn en ondernemer Janneke Niessen dat er veel beter wordt gezorgd voor ambitieuze Nederlandse tech-ondernemers. Gister schoven ze aan bij Op1.

“Je moet je afvragen wie gaat het doen?” De wereld redden van de klimaatcrisis is één ding, maar hebben we daarvoor nieuwe tech-bedrijven nodig?  Prins Constantijn denkt van wel. “Voor alles is nieuwe technologie nodig. Er worden mooie dingen in laboratoria gemaakt, maar die kennis moet naar de markt toe en dat doen bedrijven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Aandelen
“Een van de grote problemen is talent. Dat talent moet je aantrekken.” Mede-oprichter van CaptitalT Janneke Niessen wil dat er beter voor Nederlandse tech-ondernemers gezorgd wordt. Nederlandse bedrijven kunnen leren van ondernemers in het buitenland. “Als je kijkt naar het internationale veld krijgen werknemers aandelen van het bedrijf. Daarmee groeien zij met het bedrijf mee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Boot gemist?
“Je wil onze jeugd kansen geven in de economie die geschapen wordt.” Volgens Prins Constantijn had er meer gedaan kunnen worden om wereldwijd voorop te lopen in de techsector. Daar is Minister van Energie en Klimaat Rob Jetten, die ook in de studio aanwezig was, het mee eens. “De afgelopen jaren hebben we hier te weinig aan gedaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Prins Constantijn en Janneke Niessen terug.

Vergelijkbare artikelen