Rob Jetten: “Het is ook het nieuwe verdienmodel van Nederland om voorop te lopen.”

Voor geen enkele andere ministerspost had Sigrid Kaag hoeven bellen. Maar als ‘klimaatdrammer’ kon hij deze niet weigeren. Hoe wil Rob Jetten, de kersverse minister voor Klimaat en Energie, de torenhoge klimaatambities van het kabinet gaan waarmaken? Hij schoof gister aan bij Op1 om erover te vertellen.

Voor geen enkele andere ministerspost had Sigrid Kaag hoeven bellen. “We hebben op woensdag het coalitieakkoord gepresenteerd, op de zaterdag ervoor heeft Kaag het gevraagd.” De nieuwe minister heeft er niet lang over hoeven nadenken. “Ik heb er een nachtje over nagedacht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Klimaatmissie
Het kabinet wil tenminste 55 procent minder CO2-uitstoot in 2030, dat is een zware kluif voor de minister voor Klimaat en Energie “Misschien heeft het met mijn generatie te maken, maar de klimaatopgave voelt als dé opgave van deze tijd.” Daarnaast is het volgens Jetten ook goed voor de Nederlandse economie. “Het is ook het nieuwe verdienmodel van Nederland om voorop te lopen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rob Jetten terug.

Vergelijkbare artikelen