Herman Pleij over zijn nieuwe boek: “Ik schrijf geen memoires, ik pak dingen die herkenbaar zijn voor deze tijd.”

Eén ding is zeker: het nieuwe boek van Herman Pleij, is géén memoires. Want, memoires zijn leugenachtig. In zijn nieuwe boek Met een scheef oog gaat de historicus terug naar zijn jeugd. Hoe hebben de herinneringen aan jazz, de donderpreken van de dominee, de bezetting van het maagdenhuis en de poepdoos bij Opie thuis hem veranderd? Hij vertelt er over bij Op1.

In zijn nieuwe boek ‘Met een scheef oog’ gaat historicus Herman Pleij terug naar zijn jeugd. “In mijn boek maak ik hopelijk herkenbare tijdsbeelden. Ik schrijf geen memoires, ik pak dingen die herkenbaar zijn voor deze tijd. Ik heb het bijvoorbeeld ook over de woningnood.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Herman Pleij terug.

Vergelijkbare artikelen