Kimberly Bos kan vandaag de eerste Nederlander worden met een skeletonmedaille

Na het prachtige goud van Suzanne Schulting vandaag op de Olympische Spelen is er vandaag opnieuw kans op eremetaal voor Nederland. En wel bij het skeleton met Kimberly Bos. Hoe is het om met 120 kilometer per uur met een slee over de ijsbaan te gaan? De familie van Kimberly is te gast bij Op1 samen met oud-skeletonner Peter van Wees.

Kimberley Bos, de Nederlandse hoop buiten de schaatsbaan, moest vannacht voor het eerst aan de bak op de skeletonbaan. “Dat was gewoon geweldig.” Charlotte geniet van haar zus op de Olympische Spelen, terwijl haar moeder het allemaal wat intenser ervaart. “De spanning is hoog, bij mij het hoogst van allemaal denk ik. Je hart gaat een minuut hard te keer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Henri, Yvonne & Charlotte Bos en Peter van Wees terug.

Vergelijkbare artikelen