Fred Teeven, Maarten van Rossem en Tim Coronel op kieslijst bij gemeenteraadsverkiezigen

Op de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart komen we een aantal bekende namen als lijstduwer tegen. Zo zijn Fred Teeven (VVD), Tim Coronel (Nieuw Elan) en Maarten van Rossem (PvdA) bijvoorbeeld op de kieslijst in hun gemeente te vinden. Gaan zij ook daadwerkelijk de gemeenteraad in als ze genoeg stemmen krijgen? Ze schuiven aan bij Op1 om erover te praten.

Hond op de lijst
Het is moeilijk voor Fred Teeven om de politiek los te laten. ”Ik heb het geprobeerd maar ik vind de plaatselijke politiek best aardig en de VVD is een hele kleine partij in Hillegom, twee zetels. Het is een hele uitdaging om weer een grote partij in de gemeente Hillegom te worden.” Naast Fred Teeven staat er ook een hond op de lijst. ”Het is zo dat wij op nummer 6 iemand hebben staan die visueel gehandicapt is, en die heeft een geleidehond. Die hebben ze op nummer 13 gezet. Die is niet verkiesbaar, maar het was natuurlijk wel een manier om veel aandacht te krijgen.”

Niet eeuwig boos blijven
Maarten van Rossem is lijstduwer voor de PvdA in Utrecht ondanks dat hij een paar jaar geleden niets meer met de partij te maken wilde hebben. ”Dit is plaatselijk en niet landelijk. Ik zou nog steeds landelijk niet snel opnieuw op de PvdA stemmen. Maar ik kreeg een mooie brief van die lokale afdeling. Die zeiden, je kunt niet eeuwig boos blijven en je moet ook niet al te principieel zijn. Dat vond ik beide vrij overtuigende argumenten om dat te doen. Vandaar dat ik zei dat ik op plaatselijk niveau wel lijstduwer wil zijn, hoewel ik zelf ernstige twijfel heb bij het hele principe van lijst duwen. Ik denk dat het staatsrechtelijk netter zou zijn om het hele idee van lijst duwen onmogelijk te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Fred Teeven, Maarten van Rossem & Tim Coronel terug. 

Vergelijkbare artikelen