Bob de Jong zat bij Irene Schouten in de ploeg: ”Kon haar gewoon echt niet bijhouden”

Vandaag was het opnieuw raak voor Irene Schouten. Ze won haar tweede gouden medaille door een olympisch en Nederlands record te rijden op de 5000 meter. Maar het toernooi van Schouten zit er nog niet op. Ze komt nog in actie op de ploegenachtervolging en op de mass start. Kan ze uiteindelijk met vier gouden medailles naar huis gaan? We bespreken het vanavond met olympisch schaatskampioen Bob de Jong.

Bob de Jong zat ontspannen voor de tv te kijken naar de rit van Irene Schouten. ”Vanaf ronde drie zag ik wel dat Irene op de goede weg was.”. Schouten wordt geprezen om de opbouw van haar race. ”Je ziet de laatste jaren bij de dames dat ze duidelijk een vlakkere race gaan rijden. Dat ze in het begin wel de rust kunnen opbrengen te gaan schaatsen, waar ze in het verleden eigenlijk heel hard weggingen. Al die dames doken dan helemaal kapot over de streep. De laatste rondjes waren overleven.”

Niet bij te houden
Bob de Jong heeft nog bij Irene Schouten in de ploeg gezeten. Dan praat je over 10 jaar geleden, ze kwam toen net een beetje kijken. Als ik bergop reed dan kreeg ik haar er niet af. Als we gingen skeeleren dan kon ik naar haar zwaaien, jij bent al een kilometer verder. Ik kon haar gewoon echt niet bijhouden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bob de Jong terug. 

Vergelijkbare artikelen