Martijn Leuwerink over broer Jeroen die doodgereden werd door appende bestuurder

Agent Jeroen Leuwerink werd doodgereden tijdens zijn nachtdienst door een bestuurder die op zijn telefoon op Instagram zat. Tegen de dader werd 2,5 jaar gevangenisstraf geëist, maar het werden uiteindelijk slechts 8 weken onvoorwaardelijk. Onbegrijpelijk volgens het OM, dat in hoger beroep gaat. Ook de familie van het slachtoffer viel de lage straf koud op het dak. Broer Martijn Leuwerink schoof samen met rechtbankverslaggever Saskia Belleman aan bij Op1.

Het OM kwam eerst met een straf van dertig maanden gevangenisstraf. “Ik had het idee, en de rest van het gezin denk ik ook, dat we ons daarin wel konden vinden. Ze zeggen wel eens: ‘Geen straf is hoog genoeg’, maar dat is niet helemaal waar. Want we hadden wel het gevoel dat als het die dertig maanden wordt,  we ons daarbij konden neerleggen.”

Ongeloof
Uiteindelijk zit de dader niet dertig, maar twee maanden in de gevangenis. “Dat is bizar. Het enige gevoel wat daarbij hoort is puur ongeloof. Op dat moment geloof je gewoon niet dat je dat daadwerkelijk hoort.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Martijn Leuwerink en Saskia Belleman terug.

Vergelijkbare artikelen