Marjan Olfers over Marc Overmars: “De vraag is of we te maken hebben met de sanctie binnen de groep sport of is dit meer binnen de arbeidsrechtelijke sfeer.”

Politiek zwaargewicht Mariëtte Hamer gaat namens het kabinet seksueel grensoverschrijdend gedrag aanpakken. Het is ‘nu noodzakelijk om een doorbraak te forceren’. Het wangedrag bij Ajax en The Voice of Holland zorgen ervoor dat het kabinet gaat voor een nationale aanpak. Ook maakte PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk vandaag bekend op te stappen na beschuldigingen van ongepast gedrag. Hoogleraar Sport en Recht Marjan Olfers en praat ons bij.

Een tuchtzaak ligt op de loer voor Marc Overmars. “Tuchtrecht ordent het gedrag binnen een groep. In dit verband is dat de sport. Alle leden binnen de sport kunnen te maken krijgen met het tuchtrecht. De eerste vraag is dan of je lid bent van die groep.”

Sportomgeving?
“Het moet zich ook in de sport en de sportomgeving hebben afgespeeld.” Dat is volgens de hoogleraar een moeilijker punt. “Met het nieuws dat nu naar buiten is gekomen lijkt het wel meer een werkgever-werknemer-relatie bij de NV Ajax. Dan kom je eerder in het arbeidsrecht terecht. De vraag is of we te maken hebben met de sanctie binnen de groep sport of is dit meer binnen de arbeidsrechtelijke sfeer.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marjan Olfers terug.

Vergelijkbare artikelen