Ria Visser over gouden Ireen Wüst: ”Ze reed zo goed, het klopte zo”

Ireen Wüst schreef historie en Suzanne Schulting won haar eerste medaille op deze Winterspelen in Peking. Een zilveren plak, maar had er goud ingezeten? Dat bespreken we met haar zus Marieke. Wie al wel goud wist te pakken is Irene Schouten. Gaat zij zich deze Spelen bij de beste Nederlandse schaatser ooit voegen? Irenes vriendinnen Lisanne, Daphne, en Florien zijn vol lof. Ze waren samen met Olympisch medaillewinnaar Ria Visser te gast bij Op1.

Ria Visser zag tijdens de race van Wüst al dat het goed zat. ”Ze reed zo goed, het klopte zo. Als je in vorm bent en als je een topprestatie levert dan moet het ook allemaal kloppen. En dat kon je zien bij haar. Ireen had de druk bij zichzelf zo onder controle. Dat is voor mij nog meer de prestatie dan het fysieke, het feit dat zij het in haar bovenkamer zo voor elkaar heeft.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gemengde gevoelens
Marieke Schulting zag haar zus Suzanne zilver winnen op de shorttrackbaan en had daar gemengde gevoelens bij. ”Ik ben niet perse teleurgesteld maar je wilt gewoon dat zij het beste uit haarzelf haalt. En als je ziet dat zij niet honderd procent tevreden of blij is met haar plek dan voel je dat ook wel. Ze kon gewoon goud halen, maar dan haalt ze het niet. Maar ik denk dat ze ontzettend trots op haarzelf mag zijn. Het is niet haar afstand, ze kan op andere afstanden beter halen en toch heeft ze zilver.”

Kijk hier het hele gesprek met Ria Visser, Marieke Schulting en de vriendinnen van Irene Schouten terug. 

Vergelijkbare artikelen