Frits Barend: ”Ik had het niet verwacht van Marc Overmars”

#Metoo in de voetballerij. Technisch directeur Marc Overmars is per direct weg bij Ajax vanwege grensoverschrijdende berichten aan een vrouwelijke collega. De oud-voetballer zou onder andere een dickpic hebben verstuurd naar een medewerkster. Is dit het begin van meer onthullingen in de voetbalwereld? Dat bespreken we bij Op1 met Ajax-kenners Frits Barend en Auke Kok en arbeidsrechtadvocaat Hian Li Ko.

Voor Frits Barend was het geen verassing dat er ook in de voetbalwereld sprake is van grensoverschrijdend gedrag. ”Steeds meer vrouwen werken nu bij voetbalclubs. In elke branche gebeurt het. Laten we ons geen illusies maken hier in Hilversum. Als hier die deksel opengaat in Hilversum dan zul je nog heel wat programma’s kunnen vullen.” Voor Barend kwam het wel als een verassing dat juist Marc Overmars grenzen heeft overschreden. ”Die was altijd keurig en netjes. Het is geen macho-type. Ik kan er tien opnoemen waarvan ik het zou verwachten, die het dan waarschijnlijk niet doen. Maar juist Marc Overmars niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

”In een voetbalkleedkamer worden seksistische grappen gemaakt. Dat kan natuurlijk best onderling. Maar dat wil nog niet zeggen dat je geen respect moet hebben voor vrouwen. Al die mannen die er nu mee geconfronteerd worden moeten zich afvragen; hoe zou ik willen dat mijn dochter wordt behandeld door mannen met wie zij werkt?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Frits Barend, Auke Kok en Hian Li Ko terug. 

Vergelijkbare artikelen