Joan Haanappel: ”Het deed wel heel erg veel met mij”

De Olympische Winterspelen zijn officieel van start. Bij de openingsceremonie droegen kunstschaatsster Lindsay van Zundert en schaatser Kjeld Nuis de vlag namens Nederland het Vogelnest-stadion in Peking binnen. Oud-tafeltennisster Bettine Vriesekoop woonde en werkte in China en is te gast bij Op1. Ook de mentor van Lindsay van Zundert, kunstschaatsicoon Joan Haanappel, en judotrainer Cor van der Geest schuiven aan.

Cor van der Geest snapt wel dat de helft van TeamNL de openingsceremonie overgeslagen heeft. ”Heel verstandig. Je moet toch presteren. Weet je hoe dat werkt daar zo? Als je daar naartoe gaat dan ga je met bussen van het dorp naar waar dat gebeurt. Dan ga je dus drie uur zitten wachten. Ik heb het een keer gedaan, ik ben naar zes Spelen geweest, ik doe het nooit meer. Na drie uur dan ga je naar binnen, dat is een fantastisch moment dat je daar binnen komt als die bak vol zit. Daar heb je van gedroomd als kind zijnde. Maar daarna moet je daar nog twee uur blijven staan en dan ga je weer met bussen terug. Zou dat goed zijn om te presteren? Ik denk dat jullie zelfs begrijpen dat dat niet goed is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Trots
Joan Haanappel zat met extra gepaste trots naar de openingsceremonie te kijken. Haar pupil Lindsay van Zundert was vlaggendrager namens Nederland. ”Het deed wel heel erg veel met mij. Ik heb daar lang aan gewerkt. Ik heb de stichting twaalf jaar geleden opgericht en zes jaar geleden hebben Sjoukje en ik Lindsay opgenomen. We hebben er veel aan gedaan, veel mogelijk kunnen maken dat ze alles had wat ze nodig heeft. Dan is het natuurlijk fantastisch als zo’n kind presteert op het moment suprême want wij weten hoe moeilijk dat is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bettine Vriesekoop, Joan Haanappel en Cor van der Geest terug.

Vergelijkbare artikelen