Mark Tuitert: “Schulting en Schouten kunnen alleen al voor de hele medialleoogst zorgen”

Vrijdag gaan de Olympische Winterspelen in Peking van start. Tijd om vooruit te blikken naar welke Nederlanders de grootste kans hebben op olympisch eremetaal. Wat kan Suzanne Schulting bijvoorbeeld op de shorttrackbaan? Kunnen Sven Kramer en Ireen Wüst nog één keer schitteren in de olympische ijshal? En krijgt Nicolien Sauerbreij eindelijk een opvolger in de sneeuw? We bespreken het bij Op1 met olympisch kampioenen Mark Tuitert en Nicolien Sauerbreij.

Schulting en Schouten
Komende vrijdag is het eindelijk zo ver, dan starten de Olympische Spelen in Peking, met volgens Mark Tuitert flinke medaillekansen voor Nederland. “Ik geloof heel erg in de individuele klasse van de sporters. Vorige jaren hadden we weleens van die ‘cleen sweep podia’, dat Nederland Goud, Zilver en Brons won, maar dat gaat niet zo snel meer gebeuren denk ik. Daar zijn andere landen op dit moment te goed voor, maar Suzanne Schulting is echt de ster van het shorttracken, die kan meerdere gouden plakken winnen en ook Irene Schouten kan een koningin van de Spelen worden.”

In de sneeuw
Ook de eerste Nederlandse Olympisch Kampioen in de sneeuw, Nicolien Sauerbreij heeft vertrouwen in de TeamNL. “We hebben het nu over schaatsen en shorttrack, maar ook in de sneeuw hebben we echt kansen. Kimberly Bos is gewoon favoriet bij het skeleton en ook onze snowboarders hebben allemaal al een op het podium gestaan bij een wereldbeker. Als alles op die ene dag klopt, kunnen die ook maar zo een medaille pakken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de Olympische Spelen terug.

Vergelijkbare artikelen