Jesse Klaver over uitspraak Hoge Raad: ”Laat een veel groter probleem van ons belastingstelsel zien”

Positief nieuws voor rijke spaarders. Door de uitspraak van de Hoge Raad krijgen naar verwachting 1,3 miljoen Nederlanders geld terug omdat er op een verkeerde manier belasting over hun vermogen uit box 3 is geheven. Jesse Klaver van GroenLinks vindt dat dit vonnis laat zien laat dat grote vermogens in Nederland op een oneerlijke manier worden belast. Jurgen de Vries, voorzitter van de Bond voor Belastingbetalers, is blij met het vonnis. Hij strijdt al jaren tegen de ‘spaartaks’. 

De Vries is de procedure begonnen omdat hij zich heel erg boos heeft gemaakt. ”Het is heel oneerlijk als mensen meer belasting moeten betalen over iets was ze niet hebben of niet krijgen.” Hij vertegenwoordigde een groep van zestigduizend spaarders. ”Dat zijn eigenlijk hele spaarzame burgers, hardwerkende Nederlanders. Mensen die geld op hun spaarrekening zetten omdat ze geen risico durven te nemen. Ze gaan het niet beleggen, ze hebben het nodig als een appeltje voor de dorst, hun pensioen bijvoorbeeld.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vermogenden niet belast
Jesse Klaver vindt dat de uitspraak een veel groter probleem van ons belastingstelsel laat zien. ”De echt vermogenden worden niet belast. Als je spaargeld hebt dan wordt je heel zwaar belast. Maar al die mensen die aandelen hadden, crypto, om nog maar te zwijgen over iedereen die huizen heeft, de pandjesbazen, die betalen daar geen belasting over en dat is eigenlijk de kern van het probleem.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jesse Klaver & Jurgen de Vries terug. 

Vergelijkbare artikelen