Edouard van den Heuvel over de schaarste op de woningmarkt: “Ik denk dat het probleem groter is.”

Er is een enorme schaarste op de woningmarkt. Tot 2030 moeten er ongeveer een miljoen woningen extra komen. En dat terwijl starters van de woningmarkt gedrukt worden door Amerikaanse beleggers en rijke Nederlanders. Hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer en starter Edouard van den Heuvel schuiven aan bij Op1.

Starter op woningmarkt Edouard van den Heuvel werd afgetroefd door beleggers. “Ik denk dat het probleem groter is. Bij een bezichtiging stond ik op de trap en kwam er iemand met een Porsche en zei tegen de makelaar: ‘we zien elkaar morgen.’”

Amerikaanse beleggers
Afgelopen tien jaar is er door Amerikaanse beleggers voor meer dan vijftien miljard geïnvesteerd. Volgens de hoogleraar is dat heel weinig. “Dat is een paar promille. De hele voorraad in Nederland is veertien procent. Dat zijn particuliere beleggers. Dat zijn kleine jongens als de slager en de bakker. Je ziet in toenemende maten dat ook jongeren huizen opkopen.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Peter Boelhouwer en Edouard van den Heuvel terug.

Vergelijkbare artikelen