Ali Niknam over online desinformatie: “Als het zo duidelijk is dat het niet klopt, waarom treedt de overheid dan niet op?”

Zanger Neil Young is op eigen verzoek niet langer te horen op Spotify. Hij wilde dat de streamingsdienst de podcast van komiek Joe Rogan zou verwijderen omdat deze volgens hem desinformatie verspreidt. Young roept nu andere artiesten op zijn voorbeeld te volgen. Vandaag viel staatssecretaris Alexandra van Huffelen hem bij, ook zij vindt dat gebruikers die desinformatie verspreiden van het platform geweerd moeten worden. Maar wie bepaalt wat desinformatie is? En is die rol weggelegd voor Spotify? We bespreken het met ondernemer Ali Niknam.

“Als het zo duidelijk is dat het niet klopt, waarom treedt de overheid dan niet op?” Volgens de techondernemer is het moeilijk te concluderen wat desinformatie is. Zeker voor techbedrijven. “De overheid heeft mandaat om dit soort dingen te doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ali Niknam terug.

 

Vergelijkbare artikelen