Vriend van Irene Schouten, Dirkjan Mak: “De zenuwen waren bij mij veel hoger dan bij Irene zelf”

Vandaag vertrekt de eerste vlucht met sporters naar Peking waar volgende week de Olympische Winterspelen beginnen. Irene Schouten zou wel eens de koningin van deze Spelen kunnen worden, want ze gaat van start als topfavoriete op meerdere afstanden. Haar vriend Dirkjan Mak zit bij Op1 aan tafel. Ook Mai Verbij, zus van schaatser Kai Verbij, en oud-schaatser Ben van der Burg schuiven aan.

Irene Schouten
Dirkjan Mak ging samen met zijn vriendin Irene Schouten twee weken in quarantaine. Vandaag had ze haar laatste coronatest, maar van zenuwen waren geen sprake bij de favoriete op de lange afstanden in Beijing. ‘’De zenuwen waren bij ons en bij de familie veel hoger dan bij Irene zelf. Dat is ook wel een beetje de aard van het beestje hoor. Ze is gewoon erg nuchter en ervan overtuigd dat ze naar Peking mocht: ik blijf negatief en dat komt wel goed.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen