Ingrid Thijssen: “Ik vind het stoer dat het kabinet dit durft te doen”

Een drankje in de stamkroeg, naar het theater, of eindelijk juichen tussen de medesupporters. Nederland gaat weer van het slot. Maar hoe zorgen we nou dat we van het slot blijven? Hoe leren we leven met het virus en welke langetermijnplanning is daarvoor nodig? 

Stoer
Voorzitter van VNO-NCW Ingrid Thijssen had op meer versoepelingen gehoopt, maar ze vindt het een goed begin. “Ik vind het stoer van het kabinet dat ze dit doen. Ik merk ook echt dat er een andere wind waait bij het kabinet, dat ze meewegen wat er in de samenleving speelt en dat een lockdown ook schade oplevert. Maar we moeten ons wel aan de regels houden en dan ook niet gaan piepen mocht het mis gaan en straks toch weer teruggedraaid worden. We hebben dit met zijn allen gewild.”

Verder dan OMT-advies
Het kabinet gaat net wat verder dan dat het OMT hen geadviseerd had en volgens Thomas van Groningen komt dat omdat er een enorme maatschappelijke druk achter staat. “Niet alleen vanuit de cultuur, maar ook horeca en de burgemeesters spelen een best belangrijke rol. Tussen het kabinet en de burgemeesters heeft het echt wel even gebotst.” Daarnaast hebben alle maatregelen die er nu zijn ook veel invloed op het leven van mensen. “Kuipers zei dat wanneer je de maatregelen heel lang uitrekt het ook ongezond en schadelijk is. Vandaar dat ze nu tot dit zijn gekomen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de versoepelingen terug.

Vergelijkbare artikelen