Michiel Zwinkels en Saskia Belleman over het liquidatieproces Eris

Het Openbaar Ministerie eist levenslang tegen vijf hoofdverdachten in het mega liquidatieproces Eris. Zij worden ervan verdacht liquidaties te hebben uitgevoerd in opdracht van Ridouan Taghi. Hoofdofficier Michiel Zwinkels vertelt samen met Saskia Belleman bij Op1 waarom de verdachten voor goed achter de tralies zouden moeten verdwijnen.

Vijf keer levenslang
Hoofdofficier Michiel Zwinkels eiste vandaag 5 keer levenslang tegen Taghi’s vermeende moordcommando’s. “Het gaat om de achteloosheid waarmee mensen worden vermoord. Elk mensenleven telt even zwaar, maar als je beleidsmodel ingericht is op mensen vermoorden, telt dat mee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Versleutelde telefoons
Tussen de verschillende verdachten werd gecommuniceerd via versleutelde telefoons. Hoofdofficier Michiel Zwinkels over de versleutelde berichten tussen de moordcommando’s van Ridouan Taghi. “Volgens ons gaat dit om een liquidatie die gepleegd moet worden. Dit is exemplarisch voor het gemak waarmee de moorden werden gepleegd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen