Femke Halsema over de coronaregels: “We doen de Nederlandse burger echt te kort”

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam keurde de protestactie ‘Kapsalon Theater’ niet goed. Desondanks trad Brigitte Kaandorp wel op voor tientallen mensen die van hun ‘coronakapsel’ af wilden. Ze schoven samen met theaterdirecteur Mylou Frencken, die de deuren van haar schouwburg ook opende, aan bij Op1.

Cabaretière Brigitte Kaandorp heeft niet getwijfeld om mee te doen aan Kapsalon Theater: ”We zijn natuurlijk een beetje moedeloos, we roepen de hele tijd van alles maar we zijn een beetje een kneuzige beroepsgroep. We zijn niet georganiseerd, we hebben geen voorman, geen lobby, geen tractoren. We zijn makkelijk opzij te zetten. Je moet kennelijk herrie maken om gehoord te worden, dat doen wij veel te weinig.”

Burgemeester Halsema van Amsterdam gaf aan zo streng te handhaven om ervoor te zorgen de chaos niet verder te vergroten. ”We hebben de regels die uit Den Haag komen gewoon te handhaven. Dan heel demonstratief dat gaan gedogen, dat vind ik heel lastig tegenover andere sectoren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Armoedig
Volgens Halsema is het echte probleem echter dat de regels ongeloofwaardig zijn. Ook moeten de sociale en economische effecten van het beleid veel zwaarder wegen volgens de burgemeester van Amsterdam. ”We doen de Nederlandse burger echt te kort. We hebben sportscholen voor de geest nodig. Het is ook echt nodig dat mensen zich kunnen voeden, dat er troost is, dat er schoonheid is, want na verloop van tijd wordt ons land te armoedig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Femke Halsema terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen