Angela de Jong over The Voice: “Er is een heel duidelijk beeld dat er van alles mis is” 

De beerput bij The Voice of Holland lijkt almaar dieper te worden nu er een tweede aangifte is gedaan tegen Ali B wegens grensoverschrijdend gedrag. RTL heeft de samenwerking met de Voice-coach stopgezet. AD-columnist Angela de Jong is te gast om te praten over de situatie bij RTL.

Schaamte
Angela de Jong is ontzet door het nieuws over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. “Onbewust denk je toch aan je eigen dochter. Wat had haar daar kunnen overkomen.” Tegelijkertijd ziet de Jong dat veel slachtoffers zich volledig onterecht schamen voor wat er gebeurd is. “Dat heeft me ontzettend getroffen. Er zit bij de slachtoffers veel schaamte om naar buiten te treden, terwijl de slachtoffers helemaal niks te verwijten valt.

Ali B
Binnen de hele Voiceaffaire wijzen veel vingers in de richting van rapper en jurylid Ali B. RTL heeft inmiddels besloten om de samenwerking op te schorten. Iets wat volgens Angela de Jong een verstandig besluit is. “We weten natuurijk nog niet waar BOOS mee naar buiten komt met betrekking tot Ali B. Tot nu toe zijn er nog weinig verhalen over hem naar buiten gekomen, maar ik heb het gevoel dat de aflevering van BOOS op hem zal focussen.”

Van alles mis
Hoewel er nog weinig informatie over Ali B naar buiten is gekomen, denkt De Jong dat alle ophef die ontstaan is, duidelijk heeft gemaakt dat er voorlopig geen samenwerking meer inzit. “Ze zullen bij RTL de uitzending nog niet gezien hebben, maar kennelijk zijn de zaken waar hen naar gevraagd is door BOOS genoeg reden geweest om een pauze in te lassen. Er is een heel duidelijk beeld dat er van alles mis is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Angela de Jong terug.

Vergelijkbare artikelen