Mirjam Bikker pleit voor de invoering van 1G-beleid: “Ik wil dat er meer geïnvesteerd wordt in testen.”

Een 2G- of 3G-systeem invoeren heeft door de omikronvariant van het coronavirus nauwelijks zin. Dat blijkt uit onderzoek van de TU-Delft. Zowel de invoering van 2G als 3G is bij lange na niet voldoende om het R-getal onder de 1 te krijgen en dus de epidemie te laten afnemen.

Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, Mirjam Bikker ziet het onderzoek als kantelpunt en heeft liever 1G-beleid. “Ik wil dat er meer geïnvesteerd wordt in testen. Dit onderzoek laat zien dat testen helpt. Je zag de aarzelingen in politiek Den Haag waar men vooral kijkt naar dat 2G een sleutel zou zijn. Dan zeg ik dat ik dat sowieso geen verstandige oplossing vind, maar nu blijkt ook gewoon praktisch gezien met de omikronvariant dat je naar andere oplossingen moet kijken.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

1G haalbaar?
Volgens epidemioloog Patricia Bruining is 1G totaal niet haalbaar. ‘’Zoveel testen is niet te doen en dan is het nog steeds maar de vraag of je het R-getal onder de 1 krijgt. Dit onderzoek heeft gekeken naar het R-getal en niet naar het aantal ziekenhuisopnames en dat is waar we uiteindelijk in geïnteresseerd zijn. Besmettingen doen er eigenlijk niet zoveel toe als dat niet leidt tot ziekenhuisopnames. 2G helpt wel om mensen uit het ziekenhuis te houden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kindervaccinatie
Ook bij kinderen tussen de 5 en 11 jaar valt er een uitnodiging voor een vaccinatie op de mat. Na onderzoek blijkt dat het vaccin veilig is voor kinderen en dat de voordelen opwegen tegen de nadelen. Toch is Steven van den Bergh, net als veel andere ouders, niet van plan zijn kinderen te laten prikken. “Bijzonder weinig kinderen worden echt ziek, ik zie meer heil in ventilatie en als laatste zou ik graag zien dat de volksgezondheid beter wordt. Stimuleer mensen om een gezonde levensstijl te hanteren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Patricia Bruijning, Mirjam Bikker en Steven van den Bergh terug.

Vergelijkbare artikelen