Jason Bhugwandass en Natasja Froger pleiten voor het stoppen van gesloten jeugdzorg. “Het had heel veel gemeen met een gevangenis.”

Deze week start stichting Het Vergeten Kind een petitie om het opsluiten van kinderen met forse trauma’s en complexe problematiek te stoppen. Jason Bhugwandass was één van die kinderen, in dertien maanden zat hij in vijf gesloten instellingen en zag hij 135 hulpverleners. Hij schuift samen met ambassadeur van de stichting Natasja Froger aan bij Op1.

“Het is echt een lange rit geweest. Nu gaat het een stuk beter met me.” De gesloten jeugdzorg moet onmiddellijk worden afgeschaft als het aan stichting Het Vergeten Kind ligt, want die zorgt voor onnodig veel leed. Jason maakte het mee. “Ik was 17 toen is voor het eerst in de gesloten jeugdzorg terecht kwam. Het had heel veel gemeen met een gevangenis. Het was opsluiting.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Kijk hier het hele gesprek met Jason Bhugwandass en Natasja Froger terug.

Vergelijkbare artikelen