Debby Gerritsen: “Bedrijfstakken als entertainment en media zijn een cocktail waarin het snel mis kan gaan.”

Als de rel rond The Voice iets duidelijk heeft gemaakt is het wel dat de norm rondom (seksueel) machtsmisbruik nodig moet worden bijgesteld. Want waar ligt de grens? Wat kan er wel en wat kan er niet in het grijze gebied van machtsmisbruik? We bespreken het bij Op1 met AD-columnist Debby Gerritsen en strafrechtadvocaat Ruth Jager.

“Ik denk dat het nog wel vaker mis zal gaan ergens.” AD-columnist Debby Gerritsen was niet verbaasd over de gebeurtenissen bij The Voice. “Het was natuurlijk niet afgelopen na de me too affaire. Bedrijfstakken als entertainment en media zijn een cocktail waarin het snel mis kan gaan.”

Geen kantoorbaan
Hoe kan het dan zo snel misgaan? “Er is een hoge werkdruk, veel ’s avonds werken. Mensen werken in situaties waarin privé en zakelijk dicht langs elkaar schuren. Het is niet een normale kantoorbaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Klik hier voor het hele gesprek met Debby Gerritsen en Ruth Jager.

Vergelijkbare artikelen