Spike & Angela Groothuizen over het nieuwe muziekprogramma ‘The Tribute – Battle of the Bands’

Nederland barst van de tributebands die menig kroeg of sporthal normaal gesproken ondersteboven spelen. Ondanks dat dat er even niet inzit, kunnen de artiesten nu wel strijden in een nieuwe muziekcompetitie op SBS 6: The Tribute – Battle of the Bands. Angela Groothuizen en Spike behoren tot de vakjury van de nieuwe zaterdagavondshow en vertellen vanavond wat we allemaal kunnen verwachten.

De Dolly Dots-zangeres was al jurylid in verschillende talentenshows, maar dit programma wordt anders. “Het is een showcase voor echte leuke tributebands. Het zijn mensen die ’s avonds na hun werk samen lekker muziek gaan maken. We werden heel vrolijk hiervan. Samen muziek maken is fantastisch.” Dat beaamt Spike. “Er zitten wat AOW’ers tussen, die proberen ook het beste ervan te maken. Je kan achter de geraniums zitten, maar als je met je kameraden een schuur in kan duiken, maakt dat het leven toch een stukje leuker.

Ziggo Dome
Uiteindelijk treden er vier bands op in de Ziggo Dome. Van die finale werd Angela al heel enthousiast. “De winnaar mag een uur spelen, nummer twee 45 minuten, nummer drie dertig minuten en de nummer vier een kwartier. Dat vond ik een heel goed idee.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Spike en Angela Groothuizen terug.

Vergelijkbare artikelen