SP-Kamerlid Sandra Beckerman: “Het is gewoon vernederend hoe de overheid al jarenlang met ons omgaat.”

Ondanks dat het de bedoeling was de Groninger gaswinning af te bouwen, maakte het nieuwe kabinet bekend dat de gaswinning zelfs verdubbeld wordt. SP-Kamerlid Sandra Beckerman is boos over de in haar ogen respectloze houding van de Haagse politiek. Zaterdagavond organiseert ze een protest tegen dit hoofdpijndossier van het nieuwe kabinet. Bij Op1 vertelt ze hierover.

“De frustratie is immens. Het is gewoon vernederend hoe de overheid al jarenlang met ons omgaat.” Beckerman is woest over de in haar ogen respectloze houding van de Haagse politiek naar Groningen.  “Ze hebben 400 miljard gekregen door het gas en gaan dan zo met mensen om.”

Subsidiepot
“Op het moment dat ze staan te glimmen op het bordes, staan in Groningen tienduizenden mensen in de rij voor de subsidieregeling.” De Groningse politica was zichtbaar geëmotioneerd door de gebeurtenissen in de noordelijke provincie. “Er was een man die gewoon omviel in de rij. Hij hoopte op tijd bij die subsidiepot te zijn, omdat hij een traplift wilde in zijn huis.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Sandra Beckerman terug.

Vergelijkbare artikelen