Martin van Rooijen: “Wij als 50Plus gaan dat vuur opstoken via de Eerste Kamer om dit plan in te trekken.”

De seniorenafdelingen van VVD, CDA en D66 zijn woest over een besluit van het nieuwe kabinet om de AOW en het minimumloon te ontkoppelen. Ze stuurden vandaag een brandbrief naar hun eigen fracties. Eerste Kamerlid voor 50Plus Martin van Rooijen wil dat deze plannen direct ongedaan gemaakt worden. Bij Op1 vertelt hij over de zorgen die onder veel ouderen leven.

“Het is schandalig. Dat hier nu een streep doorheen gaat, maakt mensen heel onzeker.” Van Rooijen is niet van plan de ontkoppeling te steunen: “Wij als 50Plus gaan dat vuur opstoken via de Eerste Kamer om dit plan in te trekken. Als dat niet gebeurt, komt het bij ons en schieten wij het van tafel.”

Invoering
“De periode dat ik in het kabinet zat, werd de koppeling ingevoerd.” De 79-jarige politicus was in de jaren zeventig staatssecretaris van fiscale zaken in het kabinet-Den Uyl. “Toen werd het ingevoerd met een inflatie van tien procent. Dat betekent dat wanneer het minimumloon omhoog gaat, ook de AOW omhoog gaat. Dat is 45 jaar lang zo geweest en ineens gaat er een streep doorheen. Dat maakt mensen heel onzeker.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Martin van Rooijen terug.

Vergelijkbare artikelen