Sander Schimmelpenninck: “We zien nu eigenlijk dat de anarchisten bij extreem rechts zitten.”

Vandaag stond de ministersploeg van Rutte IV eindelijk op het bordes. Wat kunnen we van de nieuwe ministers en staatsecretarissen verwachten? Wat zijn de kansen, en wat de valkuilen? Dat bespreken we bij Op1 met politiek verslaggever Joost Vullings, oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet, columnist Sander Schimmelpenninck en opiniepeiler Gijs Rademaker.

“Het vertrouwen in dit kabinet is heel laag.” Dat blijkt uit de 0-metingen van het team van Gijs Rademakers. Ze vragen of mensen vertrouwen hebben in het nieuwe kabinet. “28 procent van de mensen heeft maar vertrouwen in dit kabinet. Dat is echt een verschil met vorige kabinetten, die ook moeilijke tijden hadden. Toch was het basisvertrouwen toen hoger.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Strengere aanpak
“We zien nu eigenlijk dat de anarchisten bij extreem rechts zitten. Die roepen op tot burgerlijke ongehoorzaamheid.” Columnist Sander Schimmelpenninck pleit voor harde handhaving op straat. “Zij laten zien dat ze de autoriteit van onze overheid niet respecteren. Dat is eigenlijk het resultaat van twintig jaar liberaal negeren van handhaving.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Joost Vullings, Gerdi Verbeet, Sander Schimmelpenninck en Gijs Rademaker terug.

Vergelijkbare artikelen