Johan Derksen: “Links verafschuwt ons en rechts vindt ons te ordinair.”

Met het stoppen van Veronica Inside leek het er even op dat Johan Derksen van de buis zou verdwijnen. Maar met de komst van het nieuwe VI Vandaag zien we hem straks niet twee, maar vijf avonden per week op tv. Minder voetbal, meer actualiteit en ongetwijfeld dezelfde humor. Bij Op1 vertelt Johan Derksen over deze nieuwe show en zijn besluit om toch gewoon door te gaan.

Op 9 januari begint dagelijkse show: “Het mag af en toe wel iets inhoudelijker hoor. Ik merk steeds meer dat de zwijgende meerderheid denkt: zij durven het wel te zeggen.” Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen gaan privé niet met elkaar om. “Maar als we aan tafel zitten dan is de chemie daar, dan is het gezellig.”

Het publiek
“Onze doelgroep was eigenlijk de man in de kantine die tien pils op had en dan om onze grappen kon lachen.” Derksen constateert een verandering in de reacties die zij op het programma krijgen.  “Ik merk steeds meer dat links ons te ordinair vindt, rechts ons verafschuwt en de zwijgende meerderheid zegt: ‘Ja, die gasten durven het wel te zeggen.'”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Politiek
“Elke dag gebeuren er hele relevante dingen en dan zitten wij te praten over de enkelblessure van de rechtsback van Fortuna Sittard. Dan reed ik naar huis en dacht ik: ‘Wat zit ik hier nou te doen?'” Minder voetbal betekent meer ruimte aan tafel voor nieuwe gasten. “Ik volg sowieso al alle politieke debatten.” Maar Derksen is nog nooit in de Tweede Kamer geweest.” Een reden voor minister De Jonge om Derksen een keer uit te nodigen in Den Haag. “Ik denk alleen dat mijn agenda minstens zo vol is als die van jou.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Johan Derksen terug.

 

Vergelijkbare artikelen