Evi Hanssen over leven zonder alcohol: “Nu ik gestopt ben, merk ik dat het leven veel makkelijker gaat”

Na de maand december waarin menig wijnfles ontkurkt werd, proberen veel mensen tijdens ‘dry january’ weg te blijven van wijntjes en biertjes. Presentator Evi Hanssen is helemaal gestopt met het drinken van alcohol en schreef er een boek over. Zij kan voor een drankje wel langs bij de slijterij van Wim Boekema, want een kater zit bij hem niet in het assortiment. Donderdagavond bespraken Evi Hanssen en Wim Boekema samen met presentator Henkjan Smits – die zijn eigen variant heeft van Dry January – over hun ervaringen zonder alcohol.

Evi Hanssen besloot twee jaar geleden om te stoppen met drinken. “Het was de bedoeling dat ik een jaar niet zou drinken om te kijken wat dat dat doet. Ik dacht oprecht dat ik daarna aan iedereen kon vertellen dat alcohol niet zoveel verschil maakt. Ik had nooit, nooit gedacht dat ik van dat jaar 500 dagen zou maken en nu naar twee jaar nog steeds niet drink.”

Verschil
Wat is het grootste verschil tussen deze periode en de tijd waarin Evi Hanssen wel dronk? “Ik merkte dat ik echt dipjes begon te krijgen, die steeds langer duurden. Nu ik gestopt ben, merk ik dat het leven veel gemakkelijker gaat. Ik slaap beter, waardoor ik meer energie heb en vanzelf meer ga bewegen en gezonder ga eten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Evi Hanssen, Wim Boekema & Henkjan Smits terug. 

Vergelijkbare artikelen