Bart Kemp & Rutger Bregman over de vraag of zuivelboeren ernstig dierenleed veroorzaken

Zeggen dat zuivelboeren ernstig dierenleed veroorzaken mag niet meer. Het gerechtshof in Amsterdam veegde het hoger beroep van stichting Dier & Recht gisteren van tafel. Schrijver en veganist Rutger Bregman snapt daar helemaal niks van. Bart Kemp van Agractie is juist blij met de uitspraak, hij vindt dat er gestopt moet worden met boeren shamen.

Rutger Bregman zegt – ondanks de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam – dat bij de productie van zuivel weldegelijk dierenleed aan de pas komt. Bregman: “17 tot 18,1 procent van het melkvee heeft ernstig beschadigde longen door de leefomstandigheden. Dit is echt behoorlijk ellendig.” Bart Kemp van Agractie is het niet met Bregman eens: “Het is gewoon complete bullshit. De beschadigde longen komen in veel gevallen door verkoudheid of een griepje. Wij mensen hebben nagenoeg ook allemaal sporen van een longaandoening.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Bart Kemp & Rutger Bregman terug. 

Vergelijkbare artikelen