Mattijs ten Brink: “We moeten nadenken over hoe we vakanties uit de taboesfeer houden”

Niet meer allemaal tegelijk, dichterbij en minder met het vliegtuig. Sunweb CEO Mattijs ten Brink verwacht dat de Nederlandse vakanties drastisch zullen veranderen door de constante dreiging van een lockdown en het steeds milieubewuster denken van zijn klanten. Sunweb gaat zijn reizen daarom radicaal anders aanbieden. Dinsdagavond bij Op1 wierp Ten Brink samen met reisjournalist Liesbeth Rasker vooruit op de toekomst.

Directeur van reisorganisatie Sunweb Mattijs ten Brink denkt dat het houden van vakanties steeds meer in een taboesfeer terecht komt. Ten Brink: “Ik denk dat we met z’n alle moeten nadenken over hoe we vakanties uit die taboesfeer houden. Ook nu horen we door de velen coronagevallen het frame dat dat allemaal door de vakantiegangers komt.”

Gedrag aanpassen
Mattijs ten Brink verwacht dat dat in de toekomst alleen maar meer kan gaan gebeuren: “Als we ons gedrag niet aanpassen, dan gaat dat ongetwijfeld meer gebeuren. Bijvoorbeeld rondom het klimaat en de impact van toerisme. Ik vind dat doodzonde. Ik wil voorkomen dat mensen zich bijna moeten schamen als ze op vakantie gaan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mattijs ten Brink en Liesbeth Rasker terug. 

Vergelijkbare artikelen