Xander van der Wulp over de nieuwe ministers in het kabinet Rutte IV

Volgende week maandag is het eindelijk zo ver. Dan poseert het kabinet Rutte IV met de koning op de trappen van het bordes. Maar wie durft het na alle hectiek van afgelopen jaar nog aan, om aan de zijde van premier Rutte in een nieuwe regering plaats te nemen? Politiek verslaggever Xander van der Wulp weet er alles van en praat ons bij. 

Robbert Dijkgraaf
Eén van de meest opvallende namen is in ieder geval Robbert Dijkgraaf. De hoogleraar in de natuurkunde is de beoogde nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het nieuwe kabinet Rutte IV. Volgens Xander van der Wulp een opvallende keuze. “Het wekt verbazing, maar ik merk bij veel mensen ook wel opgewektheid. Ze zijn blij dat zo’n iemand dat wil gaan doen.”

Kennis
Volgens Van der Wulp staat de kennis van Dijkgraaf buiten kijf, maar is het nog de vraag hoe hij die kennis gaat overbrengen. “Het ministerschap is erg veelzijdig. Hij weet enorm veel van de wetenschap en het wetenschappelijke veld, maar hij krijgt voor het eerst weer met de Tweede Kamer te maken. Hij moet daar duidelijk maken waarom hij dingen anders wil en het moet nog blijken of dat gaat lukken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over kabinet Rutte IV terug.

Vergelijkbare artikelen