Patricia Bruijning: “Ik zou graag willen dat het hogere onderwijs ook nu al opengaat, mits er preventieve testen zijn.”

Het hoge woord is eruit. Kinderen en middelbare scholieren mogen vanaf komende maandag gewoon weer naar school. Het OMT acht dat verantwoord, omdat de besmettingen onder jongeren aan het afnemen zijn. Arie Slob mocht in zijn laatste week als minister van onderwijs het goede nieuws brengen en vertelt bij Op1 samen met kinderarts en epidemioloog Patricia Bruijning meer over het besluit.

Vanuit het oogpunt van infectieziekten zou het slimmer zijn als de scholen nog niet opengaan vertelde Diederik Gommers in december. Patricia Bruijning: “Wat we toen nog niet wisten en wat we nu wel weten zijn meer gegevens over de booster, hoe ziekmakend is Omikron is en hoe snel die zich verspreidt. Met het beschikbaar komen van meer informatie daarover zijn de zwartste scenario’s nu van tafel verdwenen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Volgens de kinderarts moet schoolsluiting de allerlaatste keuze zijn. “Ik heb een positief vertrouwen dat we in de toekomst scholensluiting niet meer nodig zullen hebben, aangezien deze variant minder ziekmakend is.” Uit cijfers blijkt dat het virus het snelst rondgaat onder jongeren. Is het dan wel verstandig? “Ik zou graag willen dat het hogere onderwijs ook nu al opengaat, mits er preventieve testen zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Politiek
Agressiviteit richting politici lijkt wel de orde van de dag. Dit ondervindt ook minister Slob. “Ik liep een keer bij Algemene Zaken naar buiten en toen riep een man aan de overkant: ‘landverrader!’ Dat kwam zo bij me binnen. Je mag verschil van opvatting hebben, maar hier had ik echt heel lang last van. Dat gaat onder je huid zitten. Ik merkte dat ik hier heel erg lang last van had.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Arie Slob en Patricia Bruijning terug.

 

 

Vergelijkbare artikelen